Hei, igjen – ny vlogg! Jeg prøver å øke til to videoer i uka om dagen, syns jo det er SÅ gøy med YouTube – håper dere syns det samme, haha.
Lurer på en ting.. har dere også småkresne kjærester når det kommer til sunnifiserte middager..? Eller, jeg mener han er kresen, han mener jeg er.. rar, haha.
Gleder meg til å høre hva du syns!
Veldig morsom video! :)))
For min del kan du fortsette med dette temaet i lang, lang tid. Synes det er kjempegøy å følge utviklingen, med den prøvingen og feilingen som må til for å lykkes. Tror mange kan lære sammen med deg.
Et tips til den kjøttsausen er å stavmikse linser, løk og hvitløk sammen med tomatene før du heller dette over kjøttdeigen. Da blir det nesten som «Dolmio» som du heller over, og kanskje kjæresten er litt mindre skeptisk. Ha gjerne litt revet gulrot også i den «mosen» for ekstra sødme og næring, det er jo en vanlig ingrediens i en bolognese. Gleder meg til fortsettelsen, heier på deg! :-))
Nå skal jeg løpe 4×4-intervaller, ble inspirert! 🙂
Ååå, for en fantastisk kommentar og nyydelige tips!! Det skal jeg absolutt teste. Kanskje jeg skal helle sausen over på et Dolmio-glass, bare for å ta´n helt ut, haha. Håper intervallene satt godt, du er flink! Takk for kommentar 😀
Haha, så moro😄 Kjenner absolutt igjen skepsisen til «sunnifiserte» matvarer, moro å se andres erfaringer og kanskje tips til hvordan gjøre ulike matretter like gode med mer næringsrike råvarer🙌🏻
Veldig gjerne mer trening også, gjerne løping på mølle: tanker rundt hastighet, helling, hyppighet, progresjon (eller bare for godfølelsen) etc.
Ha en fortsatt nydelig uke💛💛
Ps. ble bare nysgjerrig på om du redigerer selv nå eller om du satt vekk jobben?
Stor klem😊💛
Det er notert, tusen takk for kommentar 😀 Du, jeg redigerer selv.. har en som hjelper meg innimellom, men det å klippe til en YouTube-video er rett og slett så personlig at jeg føler jeg må gjøre det selv 😛 Rare greier, haha. Ha en fin uke du også <3
Supermorsom video – satt å lo godt på slutten der;) Tror ikke kjæresten din er den eneste, så absolutt fint med tips til å lure inn sunnifiserte varianter;) digger også to videoer i uken!! gleder meg til å følge med videre:)
Ååå, så hyggelig å høre, tusen takk for kommmentar 😀
Altså, jeg får fortsatt høre om den gangen jeg for fire år siden, uten å spørre, hadde putta linser i en sånn Sweet n’ sour-gryte (i tillegg til kylling altså)… Hva ER det med linser og mannfolk?? Ja til å lure inn saker og ting – stavmikseren er vår venn😅🙈 Men raspet gulrot i diverse gryter og hvite bønner i smoothien har han nå godtatt🙌🏻 JA til mere Pia og Simen på kjøkkenet!!
Hahaha, nå lo jeg godt – hva ER greia? Vi må uten tvil fortsette å kjempe, haha. Mer Simen og Pia på kjøkkenet skal bli – det gledes 😀 Tusen takk for kommentar, raspet gulrot og hvite bønner er tips jeg tar med meg. Må bare få han til å tørre å drikke smoothie først… lol. 😛
Heisann😊
Har hatt en plan om å skrive en kommentar til deg på mine beste tips til matplanlegging og ukeshandel siden den treningspoddenepisoden og i alle fall den videoen som du la ut etterpå. Virker som du finner dette uforholdsmessig utfordrende, noe jeg blir litt overrasket over siden du egentlig bare skal overføre din egen lunsjpraksis til et av de andre måltidene i løpet av en dag🤔
Men uansett – jeg tar meg friheten til å dele noen av mine egne erfaringer. Jeg planlegger middagene våre for ei hel uke + mat som skal lages på søndagen hver lørdag. Deretter stikker jeg ut å bruker en liten time på å handle. Søndagene bruker jeg på å bake brød og eventuelt rundstykker og knekkebrød til den kommende uka. I tillegg ovnsbaker jeg eventuelle grønnsaker, lger lunsjsalater eller annen mat til uka som kan forberedes på søndagen. Alltid jeg som står opp med barna på søndagene så da er jeg i gang tidlig. Stort sett ferdig med all baking og prepping i 10-11 tiden alt etter når jeg står opp. Vi har noen faste middager som går igjen hver uke f.eks pizza på fredager, taco på lørdager (stooore muligheter for variasjon) og rester på søndag. Det gjør at det egentlig kun er 4 middager som må planlegges hver uke. Ved nyttår i år fant jeg ut at jeg skulle ta ytterligere grep om handel og matplanlegging. Jeg er nå kun innom butikken en gang i uka og har i tillegg klart å få månedsbudsjettet ned på ca 4200 (2 voksne + 2 skolebarn).
Det som virkelig gjorde susen for meg i år og forhindrer at jeg stadig glemmer ting på butikken er at jeg «resirkulerer» handlelisten min. Bruker en app hvor jeg krysser ut det som er handlet, dette blir da skjult så neste gang jeg skal skrive handlelisten avsjekker jeg bare det som var krysset av sist gang (om det ga mening…?). Da glemmer jeg ALDRI noe og jeg har alt vi trenger alltid. I tillegg kan jeg legge til at det er plenty frukt og grønt på handlelisten min da jeg primært spiser vegansk, men også fisk og sunt kjøtt da resten av familien har et vanlig kosthold😊
Fantastisk, tusen takk for masse gode tips!!Ja, det er såpass utfordrende fordi jeg lager mat til en baby og en noe kresen kjæreste, hehe. Men skal definiivt teste ut disse tipsene!
Ser absolutt den! Beskrivelsen din av samboeren din kunne like gjerne vært på min egen mann – spot on! Sikkert flere som kjenner igjen den 😉
Har ei frøken i husholdninga som kun spiser en brøkdel av det jeg lager til middag og hun er ikke nådig i sin dom når det kommer til det som blir servert (mantraet mitt er «This too shall pass»). Kan heldigvis ta litt av brodden ved at hun får være med å planlegge middagsmenyen, du kan jo prøve samme trikset med mannen din – når han vet det kommer noe han har vært med å bestemme kan han bli mer positivt innstilt til det du har planlagt 🙂 Ellers har jeg funnet ut at det beste er å ikke rapportere på «snikgrønnifisering» av maten – har jeg blendet inn noe løk/linser/annet grønt i suppe/tomatsaus/pannekaker så sier jeg ikke et ord om det (det de ikke vet har de ikke vondt av 😉 )
Ellers ser jeg at kommentaren min over kunne leses som litt krass/spydig ift det med å overføre lunsjpraksis til middag – det var overhodet ikke intensjonen min (og jeg har hatt dårlig samvittighet hele helga!!!). Så hvis du opplevde den sånn så beklager jeg det veldig!! Det slo meg egentlig bare når jeg så enten denne videoen (eller den forrige) at det du gjør ift lunsjene dine er det samme som jeg gjør ift middagene. Jeg har forresten et siste tips – Profilen Downshiftology på YouTube har noen preppevideoer hvor hun prepper mat (fire videoer, en for hver årstid) som kan brukes til ulike måltider gjennom ei uke ( https://www.youtube.com/watch?v=vmdITEguAnE&list=PLDsd2pCar2kCxoBeWCGCirmRq0LQ6779W ). De har jeg også funnet veldig nyttig 🙂
Ellers vil jeg bare si fortsett med det gode arbeidet – jeg finner kanalen(e) dine veldig inspirerende og håper du også nailer middagsplanlegging og prepping så du ser hvor mye tid (og penger 😉 ) det er å spare på dette 🙂
Ha ei strålende fin uke 😀
Vil bare si at jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette med mat og kresen kjæresten! Satt og smilte godt av denne videoen. Stå på videre, Pia!! Jeg ser videoene dine hver uke 😉 Elsker de, og du gir meg god motivasjon med både trening og mat gjennom hele uka! Kan du, kan jeg! 😉
Hilsen meg, tobarns mamma, som gjerne vil komme godt i gang med trening igjen, og bra kosthold for hele familien <3