I dagens #matmandag har jeg lyst til å dele med dere en av mine favorittoppskrifter å «vende hjem til» etter en ferie med mye mat, drikke og lite aktivitet.
Eller, ikke lite aktivitet, men ikke så mye som man kanskje er vant til da.
Da liker jeg uansett å lage mat hjemme i heimen som er full av bra næring – når jeg lager denne suppa er det akkurat som om kroppen smiler idet jeg spiser den. I tillegg likte mannen den også, noe som er et stort pluss. Han er nemlig litt kresen, og ikke like glad i meg som «supersunne» greier, hehe. Men denne oppskriften gav han tommel opp, så det er et bra tegn! Jeg liker å lage en svæær porsjon av den, for så å fordele den litt utover uka. Noen ganger har jeg den bare stående i den svære kjelen sin, mens andre dager, sånn som i dag, fordeler jeg den i matbokser jeg bruker utover uka.

Hurra for planlegging!
Du trenger…
1 vårløk
1 purreløk
3-4 gulrøtter
2 bokser med hermetiske tomater
1 chili
1 hvitløk
3-4 kyllingfileter
3-4 brikker med buljong eller kraft.
1 paprika
1 pakke linser
Koriander som topping – nam!

Slik gjør du
Du skjærer rett og slett opp alle grønnsakene og putter de i en stor kjele. Deretter heller du over tomatene, og mikser det hele sammen, og tilsetter buljongen/kraften. Deretter fyller du kjelen slik at det nesten dekker alle grønnsakene, og setter på varme til den koker. Da slår du ned varmen, og lar den stå å putre noen minutter. Hvor lenge bestemmer du vel egentlig selv, avhengig av hvor «bløte» du vil ha grønnsakene.

- I teorien kan man virkelig bruke alle slags mulige grønnsaker oppi her altså, men dette er mine favoritter.
- Ofte har jeg poteter på siden som jeg tilsetter, syns de blir så soggy av å ligge oppi suppen over tid, eller jeg tilsetter nudler, spaghetti eller makaroni. Ferskt brød eller rundstykker med litt smør er også en vinner!
- Jeg steker som regel en kjøttvariant ved siden av, men jeg antar at man også kan putte den rett oppi om man ønsker. Kylling er en favoritt her i gården. Suppa har lite proteiner i seg i utgangspunktet, så noe prottiser på siden må vi ha!
Denne burde dere virkelig teste, da det er en ypperlig måte å kickstarte kroppen med en flust av grønnsaker. Et måltid med denne ila. dagen er superdupert. Fyr løs i kommentarfeltet om dere har noen spørsmål til den. Kjente jeg fikk litt hangup på supper når jeg slang sammen denne i dag, så skal ikke se bort ifra at det blir flere suppeoppskrifter i fremtiden.. det er jo så enkelt?!
God mandag dere – håper den første dagen i 2017 har behandlet dere bra! Åh, forresten, husk å sjekke innom i morgen. Da kommer det en ypperlig treningsøkt som jeg faktisk har live-filmet til dere – det vil si at vi trener sammen hjemme i stua i 30 minutter. Kan allerede nå garantere en passe seig svettefest – woop!
Prøv å bytt ut noe av kraften med en boks kokosmelk og tilsett karri til passe smak. Det er godt det ?
Hei Pia! Jeg synes spirulina høres ut som et fantastisk kosttilskudd, og tenker å gå til innkjøp av dette. Burde jeg kjøpe i pulver- eller tablettform? Hvordan bruker jeg eventuelt spirulina i pulverform? Nysgjerrig på hvordan du tar dette og andre grønne alger 🙂
Så bra! Jeg elsker det! Anbefaler deg å sjekke ut denne artikkelen, og gjerne sjekke ut podcastepisoden, som forteller mer om hvorfor det er bra for oss. https://bengreenfieldfitness.com/2016/05/algae-health-benefits/
Jeg bruker både tabletter og pulver, men skal innrømme at jeg som regel går for tabletter. Pulveret smaker ikke særlig digg, hehe. Jeg går for fire kapsler hver dag, men kan gjerne ta mer også. Anbefaler deg å begynne med to, også prøve deg frem med stadig mer. Jeg tar cirka fem gram chlorella og fem gram spirulina hver morgen, og kanskje noe ekstra utover dagen om jeg kjenner jeg har labert med energi.
Hei! denne suppa hørtes nydelig ut! Vet du ca hvor mange porsjoner den gir? ☺️
Hei Beate 🙂 Tja, den gir cirka seks, syv gode porsjoner.
Hei Pia! Jeg har trent hang – ups/pull ups i 2 år nå, og har dette fast i programmet mitt 2 ganger i uken. Da trener jeg som oftest 8 reps x 4 annenhver hangups og pull – ups, men har stagnert litt. Jeg får til de 2 første settene selv, men må oftest ha noe hjelp i slutten av de to siste settene, og der har jeg stoppet opp en god stund. Har du noen gode tips til hvordan jeg kan få noe progresjon igjen? 🙂 Hilsen Ellen
Hei Ellen, og takk for spørsmål. Høres ut som om de er på tide å legge på vekt i beltet, slik at du kan kjøre færre reps, men fortsatt ta deg helt ut. Sjekk ut dette innlegget, så vet du hva du må gjøre:https://www.piaseeberg.no/2016/10/18/6-tips-slik-blir-du-sterkere-i-kroppshevinger/
Men må jo understreke at du har klart å trene deg selv til å bli råsterk da – bra jobba!
Tusen takk for svar! Da skal jeg prøve det 🙂
For en som ikke spiser kjøtt; hvilken proteinkilde ville du erstattet kyllingen med?
Hei 🙂 Dette går litt utover mitt fagfelt, og jeg spiser jo kjøtt, men her syns jeg det var mange gode tips; http://nhi.no/livsstil/kosthold/vegetarkost/vegetarkost-og-protein-16223.html?page=3
Om jeg allikevel skulle svart deg ville jeg selv foretrukket ekstra mye linser, elsker linser, og et par dæsjer med cottage cheese når du serverer, om du spiser det 🙂
Hei!
Har du en hel hvitløk i den, eller et fedd? Blander du ut buljongterningene til kraft før du blander de inn, eller fyller du på med vann når du har tilsatt tomatene? Og ca hvor mange gram linser?
Hey 🙂 En heel hvitløk, hehe. Nei, jeg bare putter de oppi vannet og lar de løse seg opp selv jeg. En hel sånn pappboks med linser, fra EcoGreen tror jeg 🙂 Håper du liker suppa like godt som jeg 😀