Dagens #matmandag er inspirert av Linda Stuhaug. Asså, den dama er genial?! Alle oppskriftene hennes (ihvertfall de tre jeg har testet, hehe) er geniale, enkle, sunne og smarte – just the way I like it. Linda er kongen, og jeg deler gladelig hennes superoppskrifter!
Spesielt når det er så enkelt og digg som denne her – kyllingformen lager seg selv, smaker kruttsterkt og kickstarter selv den seigeste mandag.
Til en middag for 2 personer er dette er hva du trenger å handle inn…
- 2 rødløk
- Brokkoli (jeg brukte et halvt hode)
- 1 purreløk
- 300 gram kyllingfilet
- 1 boks yoghurt naturell

- 1 boks kokosmelk
- En spiseskje red curry paste (fåes der hvor div indisk mat står i matbutikken)
- 2 teskjeer karrikrydder
- 1 teskje hvitløkskrydder
- 1 chili
- Salt og pepper
- Hvitløksbaguette (ikke noe must, og kanskje ikke en optimal karbkilde, men saki, så digg?! Ris er nok like digg, eller uten verken det ene eller det andre, digg det å).
Slik gjør du
- Sett på ovnen på 180 grader.
- Hell kokosmelken oppi en kjele, og tilsett 1 spiseskje red curry paste, 2 teskjeer karrikrydder, 2 teskjeer hvitløkskrydder. Jeg gav dette en kjapt oppkok, før jeg tilsatte nesten en hel boks yoghurt naturell (hvor mye du bruker avhenger av hvor mild du ønsker sausen, så se det an litt selv).

Krydderet du trenger for å lage sausen.
- Hakk opp alle grønnsakene og kyllingfileten, og legg alt sammen sammen i en ildfast form.
- Hell sausen over grønnsakene og kyllingen i den ildfaste formen.

Slik ser moroa ut før den går i ovnen – NAM!
- Sett formen inn i ovnen, og la stå i cirka 25 minutter. Jeg bruker å sjekke den litt sånn i ny og ne.

Jeg valgte å servere peanøtter ved siden av, så kunne man drysse over som man ville. Dette var SÅ utrolig digg, og ikke minst spicy som bare det – om du ønsker det litt mindre friskt kan du enkelt droppe chilien og ta litt mindre curry paste. Det beste med denne retten er at den nærmest lager seg selv, og du kan styre med andre ting mens den ferdiggjør seg i ovnen.
Kos dere, mine venner – dette er den perfekte mandagsmiddagen! Sunt, smart og spicy 🙂
Denne må jeg teste ut!!
Jaa, do it, den er suupergod 😀 Hyggelig med kommentar fra deg 🙂
Hei! Dette så så godt ut at jeg akkurat holder på å lage det, og det dyr i ovnen nå 🙂
Men du, jeg ser ingen brokkoli i formen din jeg? Kun blomkål? Eller er det noe jeg har misforstått her? ?
Hei 🙂 Så hyggelig at du likte denne oppskriften. Du, det er også brokkoli oppi her – mulig det ikke syns, men det er det, hehe.
Halloen! Nå prøvde jeg meg nettopp på denna nydeligheten, gikk ikke helt bra as:( den ble skikkelig vannete og rar. Akkurat som om den skilte seg. Vet ikke om det er fordi jeg brukte mye yoghurt eller fordi jeg brukte en lett kokosmelk. Men den ble helt uspiselig:((((
Neei, så sykt kjipt å høre – jeg har laget denne mange ganger uten noe form for liknende hendelser. Eller, den kan bli litt rennende, men den smaker like godt fordet. Prøv med vanlig kokosmelk og litt mindre yoghurt eventuelt 🙂