• Forsiden
  • Om meg
  • Kategorier
    • #matmandag
    • #piasgym
    • #shapeupkickstart
    • #shapeupkickstart 2015
    • #treningstirsdag
    • Backstage i ShapeUp
    • Barsellivet
    • Bein
    • Boken min
    • Cover
    • Crossfit
    • De Nye
    • Diverse
    • e-posrt
    • Event
    • Ferietrening
    • Graviditet
    • Gravidupdate uke for uke
    • Hverdag
    • Hverdagsliv
    • Journalistpia
    • Kayla Itsines-prosjektet
    • Kjernetrening
    • Kommersielle samarbeid
    • Kompis med miljøet
    • Kondisjon
    • Kosthold
    • Kroppsbilde
    • Langrennsprosjektet
    • Leserspørsmål
    • Matglede
    • Meninger
    • Mental Trening
    • Mentale øvelser fra boken min
    • Nyttige tips
    • Pia på prøve
    • Pia tester
    • Playblogg
    • PT-hjørnet
    • Raise your game
    • Reise
    • Restitusjon
    • Smoothieprosjektet
    • Spørsmålsrunde
    • Styrkeøvelser for beina
    • Styrkeøvelser for overkroppen
    • Styrkeøvelser på beina
    • Styrketrening
    • Sunn kosemat
    • Tips og øvelser
    • Trening
    • Trening uten utstyr
    • Treningslogg
    • Treningsøkter
    • Treningspodden
    • Treningsreiser
    • Treningsrom
    • Treningsrommet
    • Ukas fem
    • Ukategorisert
    • Uten utstyr
    • Veien til hjemmegym
    • Vlogg
    • Workshop 2017
    • #matmandag
    • #shapeupkickstart
    • #shapeupkickstart 2015
    • #treningstirsdag
    • Backstage i ShapeUp
    • Bein
    • Cover
    • Crossfit
    • De Nye
    • Diverse
    • Event
    • Hverdag
    • Hverdagsliv
    • Journalistpia
    • Kayla Itsines-prosjektet
    • Kjernetrening
    • Kommersielle samarbeid
    • Kondisjon
    • Kosthold
    • Kroppsbilde
    • Langrennsprosjektet
    • Leserspørsmål
    • Matglede
    • Meninger
    • Mental Trening
    • Nyttige tips
    • Pia tester
    • Playblogg
    • PT-hjørnet
    • Reise
    • Restitusjon
    • Smoothieprosjektet
    • Spørsmålsrunde
    • Styrkeøvelser for beina
    • Styrkeøvelser for overkroppen
    • Styrkeøvelser på beina
    • Styrketrening
    • Sunn kosemat
    • Tips og øvelser
    • Trening
    • Trening uten utstyr
    • Treningsøkter
    • Treningspodden
    • Ukas fem
    • Ukategorisert
    • Workshop 2017
  • Arkiv
    • desember 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • august 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mai 2019
    • april 2019
    • mars 2019
    • februar 2019
    • januar 2019
    • desember 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • august 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mai 2018
    • april 2018
    • mars 2018
    • februar 2018
    • januar 2018
    • desember 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • august 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mai 2017
    • april 2017
    • mars 2017
    • februar 2017
    • januar 2017
    • desember 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • august 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mai 2016
    • april 2016
    • mars 2016
    • februar 2016
    • januar 2016
    • desember 2015
    • november 2015
    • oktober 2015
    • september 2015
    • august 2015
    • juli 2015
    • juni 2015
    • mai 2015
    • april 2015
    • mars 2015
    • februar 2015
    • januar 2015
    • desember 2014
  • Bli din egen PT
  • YouTube
    • Min YouTube-kanal
  • Kjøp boken min
  • Kontakt

11. januar 2016

Du tror kanskje dette er taco?

Share on: Share on Facebook
Facebook
0

Well, think again! Dagens #matmandag er nemlig… pitabrød 🙂

… som etter min mening er så til de grader undervurdert! Av meg selv. Inntil nå! 

I mine øyne er dette er som taco, bare enda bedre, og med en.. mer naturlig vri. Middagen inneholder masse (jeg snakker seriøse mengder) med hvitløk og chili, i tillegg til å være proppfull av grønnsaker. Krydderet kan du gjerne holde helt naturlig om du vil, og kyllingen bidrar med proteiner. What`s not to love?

For å lage denne middagen trenger du…

Kyllingfilet

  • 300 gram til 2 pers

Pitabrød 

  • Den grove typen ligger ofte i frysedisken – I didn`t have time for that, hehe.

Ost av den typen du liker

  • Eventuelt cottage cheese om du er fitnesstypen 😉

Lettrømme

Krydder

  • Her valgte jeg en sånn ferdigpakke fordi jeg skulle lage mat med en mangelfull krydderhylle, men om du har hvitløkspepper, havsalt, oregano, chili, cumin og litt andre greier så er du bænkers.
REDimage109

I tillegg må du ha en gjeng med grønnsaker, og det naturlige valget er de grønnsakene du liker best. Jeg gikk for…

Mais

  • Lenge leve maisen!
image
REDimage110

Salat, tomater, agurk, avocado, paprika, chili, tre hele hvitløk (jepp) og rødløk.

Her kan du kort oppsummert bruke hva du vil. Når det kommer til pitabrødene så er det ikke det sunneste man kan spise her i verden – samtidig er det ikke på langt nær det verste heller, spesielt ikke når det vesle pitabrødet gjør at du får i deg all verdens av godsaker. Jeg brenner for at man skal kunne spise alt, men med måte, og tror både du, jeg og hodet vårt har godt av å spise litt av alt hele livet igjennom. Dette er opp til hver enkelt selvsagt, men å nekte seg ting kan fort bidra til at du craver det desto mer. Derfor, litt pitabrød i grenseland gjør ingen skade, tvert imot, it will do you gooood 😉

Men det er fullt mulig å lage dine egne, om du har litt tid å slå ihjel. Sjekk for eksempel ut denne oppskriften.

Anyhow, tilbake til min oppskrift/middagslaging.

Slik gjør du

Okei.. laget taco før? Gjør sånn, hehe.

  1. Sett på stekeovnen på cirka 180 grader med en rist inni, så den er klar til å ta imot pitabrødene. Deretter hakkr du enkelt og greit opp en hel hvitløk, en chili og en halv paprika…
REDimage113

2. Steker opp kyllingen, og tilsetter paprikaen, hvitløken og chilien, pluss alt mulig krydder. I mitt tilfelle brukte jeg altså Quesedilla-krydderet dere ser på bildet øverst, som i all ærlighet ikke smakte en shiiit. Så godt jeg øste på med mye annet i tillegg.

REDimage115

3. Tilsett litt vann i blandingen, sett på et lokk, plata på 3, og la blandingen stå og godgjøre seg. Deretter går du løs på grønnsakene, og hakker opp den ene sorten etter den andre, i ren tacoånd!

image

4. Så dere, en hemmelig mikstur – hvitløksdressing.

REDimage116Et halvt beger rømme, et par spiseskjeer ketchup, en spiseskje sennep, en klype salt, et par klyper pepper og en finhakket hvitløk blir til tidenes hvitløksdressing!

Oppskriften har jeg arvet etter mamma, så keep it on the low! Den smaker insane, og jeg er sikker på at til og med torskeblokker fra First Price hadde smakt ok+ med denne på siden.

5. Nå er tiden kommer for å dekke på og sette siste finish – da kan du legge inn pitabrødene. De trenger nemlig bare et par minutter i stekeovnen før de er ferdige.

iREDmage120

Voilà! Middagen er ferdig!

Det hele går superkjapt, og akkurat som med taco kan man selv styre hva man vil ha på – kanskje kjæresten vil ha karbs til middag for eksempel, mens du har mer lyst på en salat? Denne middagsretten tilfredsstiller begge to, da du enkelt og galant hopper over pitabrødet 😉

REDimage126

Selv om det jo er ganske kjipt, da du går glipp av noe av det diggeste, hehe. 

Mm, kjenner jeg blir småbitter for at dette var gårsdagens middag, som betyr at jeg må finne på noe annet i dag. Jeg skal ut på (nok en) seig skitur, så jeg trenger noe mettende.

Denne treningspizzaen kanskje?

… Eller muligens denne speltlompelasagnen?

 

Time will show. Ønsk meg lykke til på ski a.. I need it!

Ha en fin mandagskveld 🙂

 

 

 

 

Lagret under: #matmandag

Tags: #matmandag, kylling, Middag, Pitabrød, Sunn mat, trening

Counter

Relaterte artikler

#matmandag – Eksempel på en sunn og smart matdag

Proteinrik superfrokost med næringsrike chiafrø

Søtpotetpizza – yey or ney?

Det enkle er ofte det beste – fire middagstips du faktisk gidder å lage

Næringsrik thaigryte med torsk, grønnsaker og risnudler

Mest lest i denne kategorien

#matmandag – Verdens enkleste proteinrundstykker

Tre enkle og proteinrike middager du kan gå for i dag

#matmandag – Næringsrike brownies du kan spise til både hverdags og fest

#matmandag – Dette er en skikkelig treningspizza!

Den thaiinspirerte kyllinggryta som lager seg sjæl

Kommentarer

  1. Tilbaketråkk: Frontbøy - hva, hvordan og 5 grunner til hvorfor - Pia Seeberg
  2. Tilbaketråkk: Innspilling for TV2, med vegetarmat i fokus - Pia Seeberg
  3. Tilbaketråkk: Det enkle er ofte det beste - fire middagstips du faktisk gidder å lage - Pia Seeberg

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ansvarlig redaktør: Karine Thyness
Utgiver: Egmont Publishing AS
Personvern og cookies

Adr.: Nydalsveien 12, 0441 Oslo
Telefon: 22 77 20 00
Kundeservice

De Nye arbeider etter Vær varsom plakatens retningslinjer for god presseskikk

Powered by Webexpressen.no